Logo Riemersma

Nieuws en tips

bijgewerkt op 27 september 2010.

Klik hier voor de actuele rentetarieven

Verklaring Schade vrij rijden

Met ingang van 1 september 2007 is het niet meer nodig om uw verklaring met het aantal schadevrije jaren op te sturen naar uw verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappijen hebben een systeem in gebruik genomen waarin zij direct kunnen zien hoeveel schadevrije jaren de nieuwe verzekerde heeft. Als verzekerde krijg je bij het beŰindigen van de verzekering nog wel een verklaring met het aantal schade vrije jaren, maar deze hoeft dus niet meer te worden doorgestuurd naar de nieuwe verzekeringsmaatschappij.

Pensioen

Veel werknemers zijn slecht ge´nformeerd over hun eigen pensioenregeling. Veel mensen weten niet welk rendement hun pensioen verzekering heeft, maar ook niet wat voor soort pensioen er wordt opgebouwd. Dit gaat wel wat veranderen want, vanaf 1 januari moeten pensioenuitvoerders volgens de Pensioenwet namelijk meer informatie geven over de stand van zaken. Fondsen en verzekeraars zijn dan zelfs verplicht zich actief te bemoeien met de beleggingsstrategie van werknemers die zelf hun pensioen bij elkaar sparen. Heeft u vragen over uw pensioen voorziening, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Werkgeversverzekeringen

Wist u dat u bij de Amersfoortse al uw werkgeversverzekeringen in 1 pakket kunt plaatsen. Het gaat dan om de volgende verzekeringen:

Verzuimverzekering
Een totaaloplossing voor verzuim, verzuimaanpak en dienstverlening. Ziekmeldingen worden doorgegeven via ÚÚn loket, waarna De Amersfoortse de verzuimaanpak regisseert en zorgt voor snelle medische behandeling. Dit bespoedigt het herstel en de re´ntegratie.

WGA-verzekering Eigen Risico
Deze WGA-verzekering Eigen Risico is het alternatief van De Amersfoortse voor de WGA-premie die werkgevers aan het UWV betalen. Daarnaast worden werkgevers actief ondersteund bij het re´ntegratietraject. Dit in tegenstelling tot het UWV.

Arbodienstverlening
De Amersfoortse bekijkt direct na een ziekmelding hoe ondersteuning kan worden geboden bij de re´ntegratie. Door de snelle handelswijze re´ntegreert een zieke medewerker aanzienlijk sneller.

TIPS

Ruitschade aan uw auto
Heeft u ruitschade aan uw auto, bijvoorbeeld een sterretje in uw voorruit? Zo'n sterretje kan in veel gevallen met gemak worden gerepareerd door een ruitschade specialist, en is eventuele reparatie niet meer mogelijk, dan kunnen zij de ruit wel voor u vervangen.

Mocht u uw ruit willen laten repareren of vervangen, neem dan van te voren even contact op met ons kantoor, in veel gevallen kan ruit reparatie onder de WA Beperkt casco of WA Casco verzekering van uw auto vergoed worden, maar het moet dan wel gaan om een bedrijf dat bij de verzekeringsmaatschappij is aangesloten. Wij kunnen voor u nakijken of ruitreparatie door het door u uitgekozen bedrijf vergoed wordt door uw verzekeringsmaatschappij.

Preventie

Met de winter voor de deur willen wij ook enige aandacht besteden aan inbraakpreventie, juist in de donkere tijd is het voor inbrekers gemakkelijk om ongezien bij iemand binnen te komen.

Probeer te voorkomen dat er rondom uw woning allerlei hulpmaterialen voor een eventuele inbreker rondslingeren, een trap, ladder of bijvoorbeeld een afvalcontainer kunnen voor een inbreker zeer goed dienst doen als opstapje naar dat ene bovenraampje dat u niet heeft afgesloten.

Wanneer u een buitenlamp met bewegingsmelder heeft, dan kan dit een schrikreactie geven voor de mogelijke inbreker, als het licht plotseling aangaat wanneer hij uw tuin binnensluipt.

Zorg dat wanneer u niet thuis bent ramen en deuren goed zijn afgesloten ( ook het kleine bovenraampje en van uw losse schuurtje in de tuin)

Gebruik goed hang- en sluitwerk voor uw ramen en deuren bijvoorkeur met het SKG-keurmerk. Maar goed hang- en sluitwerk heeft alleen effect als de kwaliteit van de kozijnen en het raam of de deur goed is.

Heeft u een schuifpui in de woning, leg dan een balk tussen de schuifdeur en het kozijn, de deur is dan vanaf de buitenkant niet zomaar open te schuiven.

Kleine aanpassingen rond uw woning kunnen het een inbreker al een stuk lastiger maken, maar vindt u dit niet genoeg kunt u natuurlijk altijd voor een inbraakalarm kiezen (deze slaat altijd aan bij onraad, een hond geeft geen garantie).
Wilt u meer informatie over bovengenoemde verzekeringen, of over andere onderwerpen, wij kunnen u altijd met een persoonlijk contact verder helpen.

Wij zijn aangesloten bij

Verzekerings- en hypotheekkantoor Riemersma | W. Boumastraat 21 | 9076 EM Sint Annaparochie
T 0518-402917 | F 0518-402360 | Email: | Webontwerp: Verbi